NTP 2015

A szakmai műhelyek tevékenysége 2015 ősze óta folyamatos. Szeptember-októberben a tervezésre és a kiválasztott előadók felkérésére került sor. November elejétől egészen május közepéig folyamatosan zajlottak tudományos és közéleti témájú előadások. A műhelyek kiscsoportos foglalkozások során, a műhelyvezetők és az előadók segítségével dolgozták fel a friss ismereteket.

Az ősz folyamán 2 kötelezően megvalósítandó program zajlott: a multidiszciplináris ún. Eötvös-esték, amelyen számos előadó rendkívül széles spektrumot járt körbe. Ezt a megközelítést részben kiegészítette a kutatásmódszertani kurzus, amely a tudományos pályájuk elején álló szakkollégistáinkat segíti hozzá a legalapvetőbb metodológiai elvárások megismeréséhez és elsajátításához.

A tavaszi félévben szintén 2 kötelező programelemet valósítottunk meg: újra meghirdetésre került az ún. Eötvös-esték kurzus, valamint egy Photoshop-marketing kurzus segítségével sajátították el hallgatóink a leghatékonyabb grafikai-reprezentációs eljárásokat.

Április 8-9-én megrendeztük az Eötvös József Collegium részvételével a hagyományos multidiszciplináris Eötvözet-konferenciát.

Április 27-én és május 11-én közéleti vitaestet szerveztünk a fiatal értelmiséget leginkább foglalkoztató kérdésekről.

Április 29-május 1. között szakmai kiránduláson vettek részt szakkollégistáink a Völgységben.

Május-júniuban sajtó alá rendeztük az Eötvözet-konferencia anyagát, valamint a Kulturális és Társadalmi Műhely, illetve a HÍD-program 1-1 kötetét.

Fotók

Video-dokumentáció