IX. Eötvözet Konferencia

IX. Eötvözet Konferencia

 

Bemutatkozás

A konferenciáról

Regisztráció

A kollégiumról

Kapcsolat

FAQ

Támogatók

Kötetek

 

  

Kedves hallgatók, oktatók, kutatók, tudománykedvelő barátaink!

A nagy érdeklődésre való tekintettel mi, a IX. Eötvözet Konferencia szervezői úgy döntöttünk, hogy rendezvényünket fél év eltolással, online formában rendezzük meg. Célunk ezzel a tudományos élet fellendítése, hiszen rengeteg konferencia maradt el a vírus miatt, és azt tapasztaltuk, hogy az ifjú kutatóknak nagy szüksége van publikálási felületre.

 

Bemutatkozás

Konferenciánk az eddigiekhez hasonlóan interdiszciplináris, tehát minden tudományterületről várjuk a jelentkezőket. Az előadáson kívül publikálásra is lehetőség van a konferencia kötetében, amely nyomtatott és digitális formában is meg fog jelenni.

 

A konferenciáról

Célunk idén sem kevesebb, mint hogy egy olyan konferenciát hozzunk létre, ahol bárki, szakterülettől és intézménytől függetlenül előadhatja tudományos munkáját. Publikálási lehetőséget is nyújtunk, valamint plenáris előadással és művészeti programmal is készülünk. Természetesen minden előadás nyitott, és szeretettel várjuk a nézőket is! A kollégium büszke nyitott, motivált közösségére, amelyet a konferencia által szeretnénk másoknak is bemutatni

A konferencián 2 kategóriában is lehetőség nyílik a lelkes hallgatóknak kipróbálni magukat:

 • Konferenciaelőadás:
  Ebbe a kategóriába tudományos kutatások előadásait várjuk. Ha TDK-ra vagy szakdolgozat-védésre készülsz, vagy csak megosztanád a kutatási eredményeid, esetleg ÚNKP-díjas hallgató vagy, akkor ebbe a kategóriába jelentkezz! Mi biztosítjuk a körülményeket, neked csak az előadásod kell hoznod. Az előadásod maximum 15 perces lehet, és publikálási lehetőséget is biztosítunk a konferencia kötetében. 
 • "Ötletek és gondolatok" előadás:
  Ebbe a kategóriába olyan előadásokat várunk, amelyik egy új ötletről, tudományos témáról, vagy megkezdett kutatásról szólnak. Ha még nem érzed késznek magad egy nagy tudományos előadásra, de szeretnél egy témát bemutatni, és véleményt kapni róla, akkor itt a helyed! Előadásod maximum 15 perc lehet. 

Regisztráció

A regisztrációs form az alábbi linken érhető el:

A regisztrációhoz kattints ide!

Minden jelentkező ezekre a határidőkre figyeljen:

 • Regisztrációs határidő (itt csak az előadás címét kell megadni): 2020. november 27.
 • Az absztrakt elküldésének határideje: 2020. december 6. (Külön formon.)
 • A konferencia időpontja: 2020. december 18-19.

 

A kollégiumról röviden

Az Eötvös Loránd Kollégium karközi szakkollégium, az egyetem legkiválóbb hallgatóiból álló közösség, szellemi műhely, amelynek célja társadalmi problémákra érzékeny, szakmailag igényes, fejlett kritikai érzékkel bíró, a nagybetűs életre alkalmas értelmiség kinevelése.

Kollégiumunkban számos szakmai műhely és öntevékeny kör működik, ezen kívül pedig nagyban támogatjuk a különböző nyelvtanfolyamok indulását is. Aktív közösségi életünknek részét képezik különböző ünnepségeink, összejöveteleink (pl. éves közgyűlés, halloween, Mikulás, farsang), a kollégiumi kirándulások és nem utolsó sorbanaz elmúlt félévben többször is megrendezett csapatépítő tréningek. Rendszeresen megrendezésre kerül Belső, ill. Külső Eötvös-esték elnevezésű előadássorozatunk, melyen belül tagjaink, ill. többek között tanárok, kutatók előadásait hallgathatjuk meg.

Szakmai műhelyek: 

 • Egészségügyi Műhely
 • Informatika Műhely
 • Kémia Műhely
 • Környezetvédelmi Műhely
 • Matematika Műhely
 • Nyelvészeti Műhely
 • Quadrivium Műhely
 • Pedagógus Műhely
 • Művészeti Műhely

 

Program

A program és az absztraktfüzet megtekintéséhez kattints ide!

 

Kapcsolat

A konferencia helyszíne

Kollégiumunk Zoom felülete. A linket hamarosan megosztjuk.

Az SZTE Eötvös Loránd Kollégium címe

6725 Szeged
Tisza Lajos krt. 103.

 A konferencia e-mail címe: eotvozetkonferencia@gmail.com

 

 https://www.facebook.com/szteeotvoskollegium

 https://www.facebook.com/eotvozetkonferencia/

 https://www.facebook.com/events/385993276155612/

 

FAQ

Van belépési/részvételi díj?

Nincs, a konferencia részvétel teljesen ingyenes. 

Hogyan fog zajlani az előadás?

Minden előadóval a konferencia előtti napokban megosztjuk a szekciója Zoom linkjét. Képernyőmegosztással te osztod meg az előadásod, így nem kell előre elküldened. Minden szekcióban lesz egy segítő szervező, akitől bármilyen probléma esetén kérhetsz segítséget. 

Kapok igazolást az előadásról? 

Minden előadó oklevélben részesül, amelyet e-mailben fogunk kiküldeni. Ezen kívül minden előadásról készítünk screenshotot. Amennyiben szükséges, ezt is megküldjük az előadóknak.

Hogyan tudok publikálni?

A konferencia után küldünk e-mailt minden előadónak, amiben jelezheti publikációs szándékát. A nyomtatott konferenciakötetet minden előadó átveheti kollégiumunkban annak elkészülte után (ezt is jelezni fogjuk).

Olyan kérdésem van, amiről még eddig nem kaptam információt. Ki tud ebben segíteni?

Kérlek, írj a konferencia hivatalos e-mail címére, ott 1-2 napon belül válaszol valamelyik főszervező.

Támogatóink:

 

 Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!