Felvételi - 2021

Téli felvételi az Eötvösben - 2022


 

Kiket keresünk?

Az egyetem legkiválóbb hallgatóinak pályázatát várjuk bentlakó és külsős helyekre. Kollégiumunk karközi szakkollégium, az egyetemi képzésen felüli többlettudás megszerzését biztosítja, szakmai és szellemi műhelyként is működik, valamint szabadidős programok széles tárházát kínálja hallgatóinak.

A Kollégium megkívánja, hogy tagjai eleget tegyenek az egyetemi tanrend által minden hallgató számára előírt tanulmáyi kötelezettségeknek, ezenkívül ösztönzi tagjait, hogy kötelező elfoglaltságaik mellett szakmai érdeklődésüknek megfelelő műhelyeket és köröket is látogassanak, valamint a kollégium szakmai kurzusait érdeklődésüknek megfelelően látogassák. Intézményünk emellett szorgalmazza, hogy másod-, illetve harmadévtől kezdve önálló tudományos munkát, művészeti- vagy sporttevékenységet folytassanak. Széles látókörű, nyitott hallgatókat várunk, akik folyamatosan fejleszteni szeretnék tudásukat és képességeiket.

Mit kínálunk?

Többlettudás: szakmai műhelyek, tudományos kurzusok, rendszeres előadások, szakmai konferenciák, pályázati lehetőségek, előadási lehetőség

Kultúra és Szórakozás: színházbérlet, Kreatív kör, Filmklub, Olvasókör, Zenei kör, Írókör, Ping-pong- és csocsókör, futball-csapat, kirándulások, változatos és rendszeres közösségi alkalmak, klubok, borkóstolók

Komfortos elhelyezés: kétágyas szobák, 12-16 fős szintek, tágas közösségi helyiségek, kényelmes társalgó, tárgyalószoba, tanulásra alkalmas környezet, saját könyvtár, konditerem, csocsó, ping-pong, darts, konyha és fürdőszoba minden szinten

Jelentkezési feltételek:

  • legalább 4.0 átlag

  • tudományos és/vagy művészeti tevékenység

  • közösségi életre való hajlandóság

Kollégiumunkba pályázni, tehát a felvételi meghallgatásra jelentkezni az oldal alján található három dokumentum kitöltésével és elküldésével lehetséges. Ezek egyike egy szaktanári ajánlás, amely a hallgató bármely oktatójától származhat, szakjának megfelelően. A másik két dokumentum a tudományos tevékenységek és eredmények, valamint közösségi kompetenciák felmérésére szolgál.

Hagyományosan a felvételink kétlépcsős. Először a kollégium megfelelő szakos védnökeivel folytatott kötetlen beszélgetés során a pályázó szakmai tudását mérjük fel. Ezt követi a kollégiumi bizottság, valamint a kollégiumi tagok részvételével zajló meghallgatás, ahol leendő lakótársként tekintünk a pályázóra, és azt mérjük fel, hogy milyen szerepet tudna vállalni a kollégiumban.

A felvételit idén a helyzetre való tekintettel teljesen online fogjuk tartani. A jelentkezéshez először a lenn található dokumentumokat kérjük elküldeni a megadott címre. Ha a pályázat megfelel a fent említett kritériumoknak, minden jelentkezőnek el fogjuk küldeni az online meghallgatás részleteit, amely a Zoom felületén fog zajlani. 

A pályázat beküldési határideje: 2022. január 28. éjfél.

Beküldési cím: kollbiz@eotvos.u-szeged.hu

Az online felvételi időpontja: 2022. február 2. (a pontos időpontokat minden alkalmas jelentkezőnek el fogjuk küldeni)

Beköltözés: a téli szemeszter első napján, azaz február 7-én.

Az űrlapokban jelzett dokumentumok másolatát személyes bemutatás helyett kérjük csatolni a jelentkezéshez.

Bármilyen kérdéssel, kéréssel, problémával a fenti e-mail címen a kollégiumi bizottsághoz lehet fordulni.

 

SZTE EÖTVÖS LORÁND KOLLÉGIUM

6725 Szeged, Tisza Lajos krt. 103. 62/544-122

http://www.eotvos.u-szeged.hu

Csatolmány
Fájl A 2022_1.docx
Fájl B 2022_1.docx
Fájl C 2022_1.docx