Tehetség-HÍD Program

 

A Szegedi Tehetség-HÍD Program már évek óta áll a középiskolai-egyetemi tehetséggondozás szolgálatában, célja a középiskolás tehetségek felkarolása. A középiskola – egyetem váltás megkönnyítéséhez Programunk a legjobb pályázóknak nyári tábort, mentori támogatást, szakkollégiumi tagságot vagy akár egyszeri egyetemkezdési támogatást is biztosít.

A Tehetség-HÍD Programot az SZTE Eötvös Loránd Kollégiuma koordinálja – nem véletlenül, hiszen a kettő céljai egybeesnek. Az 1931-ben alapított Kollégium a legkomolyabb tradíciókkal rendelkező vidéki szakkollégium Magyarországon. Karközi szakkollégium, így bármilyen szakos hallgató tagja lehet, számukra belső szakmai képzést, külön kollégiumi ösztöndíjakat, gazdag kulturális és közösségi életet ad.

A Programra szeretettel várjuk az ország bármely pontjáról mindazon végzős középiskolás diákok jelentkezését, akik amellett, hogy korábbi tanulmányaik alatt is kitűntek tehetségükkel és lelkesedésükkel, Szegeden kívánják folytatni tanulmányaikat. A kiemelkedő pályázókat egy ötnapos nyári táborba invitáljuk 2020. július 6. és 10. között. A táborlakók közül a legjobbaknak egyszeri egyetemkezdési támogatást vagy szakkollégiumi tagságot adományozunk, hogy a szakkollégium berkein keresztül továbbra is kibontakoztathassák tehetségüket.

A pályázat leadási határidőt meghosszabbítottuk 2020. június 15-ig!

A pályázatokat elektronikus formában várjuk a tehetseghid@eotvos.u-szeged.hu email címre.

További információ a Program Facebook-oldalán, illetve az alábbi e-mail címen kérhető.

Csatolmány
Fájl Tehetség-HÍD Brossúra 2015
Fájl Jelentkezési űrlap