Saródi Szilvia az első Barczi Zsóka-emlékdíj nyertese

Az első díj átadására június 24-én, a végzősök búcsúztatóján került sor. Az idei év nyertese Saródi Szilvia másodéves magyar MA szakos hallgató lett (korábban magyar BA, illetve kommunikáció- és médiatudomány BA szakos diplomát szerzett). Jelenleg a Kollégiumi Bizottság titkára.

Saródi Szilvia 2007 február óta tagja az Eötvös Loránd Kollégiumnak. Kezdetben a fénymásolási, nyomtatási pénz beszedése volt a feladata. 2010 szeptemberétől lett először a Kollégiumi Bizottság tagja és egyben titkára. A 2010-ben indult Tehetség HÍD-tábor szervezője, majd főszervezője. Oroszlánrészt vállalt a szakkollégiumok közti kommunikáció elősegítésében, részt vett az Interkoll, NYATA, OSZT nevű találkozókon. A kollégium fejlődését, szakmai programok létrejöttét célzó pályázatok keresésében és megírásában rendszeresen részt vállal.

A 2008/2009-es tanévben részt vett a Quadrivium Műhely megalapításában, mely azóta számtalan színvonalas előadásnak adott otthont. Ugyancsak 2008-ban vette át a kollégiumi újság szerkesztését, mely igényesebb külsőt és tartalmat kapott. Négy éve tagja az olvasókörnek, fél évig meditációs kört vezetett, valamint angolkurzust tartott a kollégistáknak. Kiemelkedő munkát végzett a kollégium alapításának 80. évfordulójára rendezett ünnepség kapcsán, valamint az erre az alkalomra kiadott tájékoztató füzet létrejöttét segítette. Szerkesztőként rengeteget dolgozott a 2012-ben megjelent Fejkopogtatás c. kollégiumi évkönyvön is. Végül, de nem utolsósorban egy, a Csongrád Megyei Vakok és Gyengénlátók Egyesületének készülő hangoskönyv munkálatait vezette.

A kollégium közössége nevében szívből gratulálunk Szilvinek, és reméljük, hogy közösségért végzett munkája mindenki számára példaértékűvé válik.