Edelmayer Zsolt a Barczi Zsóka-emlékdíj nyertese

Az idei tanév nyertese a kollégisták szavazatai, valamint a Kollégiumi Bizottság döntése alapján Edelmayer Zsolt, aki 2014-től 2016-ig volt kollégiumunk tagja. Középiskolai tanulmányait a tatai Eötvös József Gimnáziumban folytatta, majd a Budapesti Szolgáltató- és Kézművesipari Szakképző Iskola fényképészet tanfolyamán szerzett képesítést 2011-ben. Ezt követően nyert felvételt a Miskolci Egyetemre, ahol kulturális és vizuális antropológia szakra járt. Újabb helyszínváltás következett, ezúttal a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara, ahol 2016-ban szerzett vizuális kultúratudomány mesterszakon diplomát.

Szegedi tanulmányaihoz kapcsolódóan került az Eötvös Kollégiumba, ahol lelkesen vett részt a Kollégiumi Bizottság munkájában 2014 és 2016 között, ezenfelül az elmúlt tanévben a Bizottság titkáraként nyújtott nélkülözhetetlen segítséget a mindennapok ügyes-bajos dolgaiban.

Zsolti tevékenységét tömören négy szóval lehet jellemezni: mindig, mindenhol ott volt. Részletezve, a közösségért végzett munkája kiterjedt számos kollégiumi rendezvény (közgyűlés, mikulás, farsang és természetesen a bizottsági ülések) szervezésére, ezen belül kiemelendő a NYATA (Nyári Szakkollégiumi Találkozó) főszervezőjeként nyújtott teljesítménye.

Titkárként hatékonyan tudta felügyelni, összehangolni a kollégisták munkáját annak érdekében, hogy a kollégiumi gépezet fogaskerekei a lehető legolajozottabban, felesleges áttételek nélkül működjenek. Végül, de nem utolsósorban, közösségi munkáját ki kell egészíteni a Kulturális és Társadalmi Műhely munkájában való részvételével.

Zsolti a díj kritériumainak minden szempontból megfelelt; az elismeréshez ezúton gratulál az Eötvös Kollégium közössége és kívánjuk, hogy jelenlegi tagjaink közül is minél többen kövessék példáját a kollégiumi szerepvállalás terén.