Történeti Kriminológia Műhely

one

 

Kedves Hallgató!

Szeretnél az egyetemi oktatáson túl valami pluszt kapni? Szeretnél egy kis betekintést nyerni a 18-20. századi bűnözésbe? Szeretnél egy nem túl gyakori bejegyzést az önéletrajzodba? Akkor köztünk a helyed! A műhely közös projektje "Egy méltatlanul elhanyagolt jogtörténeti forrás elemzése - Mire jó a rabtabella?" címmel a Jogtörténeti Szemle 2015/3. számában jelent meg. A tanulmány itt érhető el.

A műhely érdekes lehet bármely kar hallgatójának, hiszen a bűnözés és annak összefüggései különböző szemszögből kerülnek megvilágításra. A tevékenységünk során választ szeretnénk találni arra, hogy a korabeli gazdasági, társadalmi és jogi helyzet hogyan befolyásolta a bűnelkövetést.

three

A műhelynek az Eötvös Loránd Kollégium ad otthont (Tisza Lajos krt. 103. az Irinyi épület Tisza felöli sarkánál, a Gödör étterem bejárata mellett), ahol heti rendszerességgel tartjuk a 90 perces foglalkozásokat.

Amit ajánlunk: az egyetemi tanulmányok kiegészítése, lehetőség a társadalomtudományi kutatómunka megismerésére, levéltári és egyéb források felkutatása, a vállalkozó szelleműeknek prezentációs lehetőség, meghívott előadók különböző szakterületekről és egy remek közösség.

A műhely történetéről, munkájáról, eredményeiről lentebb találtok információt.

four

A 2015/2016. tanév előadásainak megvalósítása és finanszírozása az NTP-SZKOLL-15-0011 pályázat keretein belül valósultak meg.

A 2014/2015 tanév előadásainak megvalósítása és finanszírozása az NTP-SZKOLL-14-0003 pályázat keretein belül valósultak meg.

two

Műhelyvezető: dr. Bató Szilvia

Műhelytitkár: Marsovszki Ádám

Korábbi tagok:  Bognár Gabriella, Boros Annabella, Brandl Gergely (alapító tag), Gönczi Gergely,  Gyarmati Sándor (alapító tag), dr. Hajdú Dóra, Harkai Kitti, Hiesz Viktória, Korom Katalin, Máté Ibolya, Pécsi István, Róka Éva, Szakály Zsuzsa (alapító tag), Szilasi-Szalma Oszkár, Tóth Evelina, dr. Tóth Vivien, Tózsa Mikolt, Varga Péter József (alapító tag), Fuchs Zsuzsanna, Kovács Szabolcs Cselgő, Ravasz Enikő, Tamás Csaba,

Jelenlegi tagok: Ámán Ildikó,  Marsovszki Ádám, Pejin Lea, Dúl János

Helyszín: SZTE Eötvös Loránd Kollégium, Szeged, Tisza Lajos Krt. 103. (az Irinyi épület Tisza felöli sarkánál, a Gödör étterem bejárata mellett)

Időpont:

Linkek:
SZTE Állam- és Jogtudományi Kar Büntetőjogi és Büntető Eljárásjogi Tanszék

MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRUNK!

11  12
 21  
Csatolt fájlok: