Pedagógus Műhely

 

Pedagogus Muhely Logo

A műhely leírása:

A Pedagógus Műhely az Eötvös Loránd Kollégium egyik legújabb műhelye, amely 2018 őszén alakult meg az azt megelőző Pedagógus Körből, mely 2017 szeptembere óta működött a kollégiumban. Ennek a szakmai műhelynek a célja, hogy a hallgatók a tanárképzés adta lehetőségeken túl megismerkedjenek a tanári lét kihívásaival és szépségeivel, fejlesszék ön- és társismeretüket, valamint mikrotanítások által tanítási tapasztalatot is szerezzenek.

A 2020-2021-es tanév második félévének követelménye:

A műhely féléves teljesítésének feltétele, hogy a tagok aktívan vegyenek részt a műhelyalkalmakon.  Azon hallgatóknak, akik kurzusként is felvették a műhelyt, az aktív részvétel mellett ki kell választaniuk egy témakört, amihez tananyagot, feladatokat és megoldókulcsot kell készíteni. A témakörnek nem feltétlenül kell kötődnie szakhoz, vagy tantárgyhoz, lehet az más érdeklődési terület is. Fontos kritérium, hogy az elkészített digitális tananyag olyan legyen, ami a digitális oktatás keretein belül aszinkron módon megvalósítható. A hallgatók készíthetnek hangalámondásos prezentációt, videót vagy bármilyen más interaktív anyagot. Továbbá arra kérjük a hallgatókat, hogy a feladatok elkészítéséhez próbáljanak ki olyan tesztprogramokat, amit esetleg nem ismernek vagy nem használtak még.

A 2020-2021-es tanév második félévének tematikája:

  • 2021. február 08. – A féléves tematika megbeszélése
  • 2021. február 22. – Kerekasztal beszélgetés Nagy Ferenc recenziójáról
  • 2021. március 01. – Beszélgetés Csányi Levente, pályakezdő tanárral
  • 2021. március 22. – Beszélgetés Dr. Máder Attila középiskolai tanárral
  • 2021. május 03.* – A félév zárása – Mit adott az idei félév Pedagógus Műhelye? 

* ennek az alkalomnak a dátuma még változhat

Műhelytitkárok: Varga Dominik, Horváth Zita

A Pedagógus Műhely tagjai a 2020-2021-es tanév második félévében: Berczeli-Nemcsényi Alex, Ferenczi Lajos Szabolcs, Gál Erzsébet, Gyarmati Marcell László, Juhász Dániel, Kiss Bernadett, Nagy Ferenc István, Onhausz Benita, Pántye Petra, Pecze Krisztina, Pejin Lea, Sebestyén Edmond, Torma Bence, Uhljar Anna Janka, Vankó Lili, Varga Dominik, Wiandt Péter